Designers

Här kan ni läsa mer om våra fantastiska designers.

Emelie Ek Design

Emelie Ek började sin produktion tillsammans med Citronelles agenturer 2011 sedan dess har samarbetet växt starkare med alltifrån unika samarbeten och produktioner.

Emelie Ek är mönsterdesignen som inspireras av djur, natur och arkitektur. Mest känd är hon för sitt unika sätt att fånga detaljer och för sina gestaltningar av svenska städer, bland annat i husmönster Uppsala, Mitt Göteborg och Mitt Stockholm. Dessa mönster har blivit som en klassisk souvenir för svensken. Även mönstret Harlequin är en storsäljare och nominerad till Formex Formidable.

Emelie kommer från en konstnärlig familj och har en magisterexamen i Grafisk design från Konstfack. Hon har även studerat i London där den brittiska arkitekturen blev en stor inspirationskälla. Intresset kommer från början från min farmor som var arkitekt. Redan som sjuåring ritade jag mönster och egna planlösningar. Emelie Ek samarbetar bland annat med DesignTorget, Klippan Yllefabrik, Papp Limited, Frösö Handtryck,Arvidssons.
Då Emelie blivit känd för sina vackra husmönster har hon genom Citronelles gjort unika produktioner av husmönster för ett flertal turistbyråer runt om i landet. Hennes mönster återfinns på allt ifrån tyger till filtar, kuddar, brickor, muggar, pärmar, kartonger, väskor och kökshanddukar. Emelie Ek designs produkter hittar ni hos NK, Ilums Bolighus, Irishantverk mfl.

I Love Design

I Love Design började sitt samarbete med Citronelles Agenturer hösten 2014 med att lansera FIKA serien som består av brickor, muggar,textilier. Med fokus på färg och form skapar I Love Design inspirerande och kreativa produkter.

I LOVE DESIGN drivs från London av Caroline Silfverling, som snart firar 16 år som internationell formgivare och designer. Carolines kollektioner har under åren fått stor uppmärksamhet i press, både i Sverige och utomlands.

Caroline strävar efter att skapa funktionella produkter som inspirerar till en gladare vardag. Hennes formspråk är stilrent men lekfullt och med rötter i skandinavisk design.

Carolines unika tapet, tyg och porslinskollektioner har salts av bla Liberty?s London. Idag hittar du I Love Designs  FIKA kollektioner  hos bl.a. NK, Illums Bolighus, Cervera mfl. Det finns massor av härliga produkter att valja pa: posters, canvastavlor, konsttryck, brickor, koppar, handdukar. FIKA serien har blivit en klassisk svensk souvenir. Fika har blivit ett känt begrepp i hela världen och ett klassiskt ord för en kaffepaus.

For 13 år sedan bar det av till London där Caroline är bosatt med sin man Christopher och deras 3 barn. Färg och form är ett måste i hennes liv. ?Som designer söker man ständigt ny inspiration och nya idéer. Det gäller att skapa smarta saker som inspirerar och plockar fram en känsla hos betraktaren som stannar ett tag, som en lyxig chokladbit.

Underlandet Design

Underlandet Design inledde samarbetet med Citronelles 2017 genom att lansera Helsinki-kollektionen; ett husmönster baserat på kända byggnader i Helsingfors. Sedan dess har flertalet mönster med stadsmotiv och grafiska detaljer illustrerats och hamnat på produkter som brickor, handdukar, disktrasor, muggar etc.

Underlandet Design drivs av Karin Ulin, en mångsidig formgivare som började sin resa i London med studier i grafisk design och illustration vid Central Saint Martin’s College of Art and Design. Sedan vidare till Stockholm med uppstarten av en kollaborativ designstudio med uppdrag inom musik- och bokformgivning. Numera har livsstilen flyttats ut till en ö mitt i Göteborgs skärgård varifrån Karin driver designstudion.

Karin är en lyhörd formgivare som tror på goda samarbeten och stilren design som engagerar och glädjer. Underlandet Designs produkter för Citronelles finns bl.a hos Åhléns, Cervera och Stockmanns.