Designers

Här kan ni läsa mer om våra fantastiska designers.

Emelie Ek Design

Emelie Ek började sin produktion tillsammans med Citronelles agenturer 2011 sedan dess har samarbetet växt starkare med alltifrån unika samarbeten och produktioner.

Emelie Ek är mönsterdesignen som inspireras av djur, natur och arkitektur. Mest känd är hon för sitt unika sätt att fånga detaljer och för sina gestaltningar av svenska städer, bland annat i husmönster Uppsala, Mitt Göteborg och Mitt Stockholm. Dessa mönster har blivit som en klassisk souvenir för svensken. Även mönstret Harlequin är en storsäljare och nominerad till Formex Formidable.

Emelie kommer från en konstnärlig familj och har en magisterexamen i Grafisk design från Konstfack. Hon har även studerat i London där den brittiska arkitekturen blev en stor inspirationskälla. Intresset kommer från början från min farmor som var arkitekt. Redan som sjuåring ritade jag mönster och egna planlösningar. Emelie Ek samarbetar bland annat med DesignTorget, Klippan Yllefabrik, Papp Limited, Frösö Handtryck,Arvidssons.
Då Emelie blivit känd för sina vackra husmönster har hon genom Citronelles gjort unika produktioner av husmönster för ett flertal turistbyråer runt om i landet. Hennes mönster återfinns på allt ifrån tyger till filtar, kuddar, brickor, muggar, pärmar, kartonger, väskor och kökshanddukar. Emelie Ek designs produkter hittar ni hos NK, Ilums Bolighus, Irishantverk mfl.

I Love Design

I Love Design började sitt samarbete med Citronelles Agenturer hösten 2014 med att lansera FIKA serien som består av brickor, muggar,textilier. Med fokus på färg och form skapar I Love Design inspirerande och kreativa produkter.

I LOVE DESIGN drivs från London av Caroline Silfverling, som snart firar 16 år som internationell formgivare och designer. Carolines kollektioner har under åren fått stor uppmärksamhet i press, både i Sverige och utomlands.

Caroline strävar efter att skapa funktionella produkter som inspirerar till en gladare vardag. Hennes formspråk är stilrent men lekfullt och med rötter i skandinavisk design.

Carolines unika tapet, tyg och porslinskollektioner har salts av bla Liberty?s London. Idag hittar du I Love Designs  FIKA kollektioner  hos bl.a. NK, Illums Bolighus, Cervera mfl. Det finns massor av härliga produkter att valja pa: posters, canvastavlor, konsttryck, brickor, koppar, handdukar. FIKA serien har blivit en klassisk svensk souvenir. Fika har blivit ett känt begrepp i hela världen och ett klassiskt ord för en kaffepaus.

For 13 år sedan bar det av till London där Caroline är bosatt med sin man Christopher och deras 3 barn. Färg och form är ett måste i hennes liv. ?Som designer söker man ständigt ny inspiration och nya idéer. Det gäller att skapa smarta saker som inspirerar och plockar fram en känsla hos betraktaren som stannar ett tag, som en lyxig chokladbit.

Kristin Erseus Design

Kerstin Design började sitt samarbete med Citronelles Agenturer 2015

Kristin Erséus föddes 1983 i Göteborg. Redan vid mycket tidig ålder ritade Kristin uttrycksfullt och detaljrikt både människor och landskap. Det var det bästa hon visste; att skapa med händerna. Förutom att teckna och måla så sydde hon dock-kläder och gosedjur med broderade ögon, nosar och munnar. Innan hon började det estetiska programmet på gymnasiet hade hon bestämt sig för att bli designer. En målsättning som drivit henne långt. I sitt samarbete med Citronelles agenturer plockar hon ur sin stadskollektion New york 001 och produktutveklar den till brickor,kuddar,muggar mm Här kommer också vår egen huvudstad Stockholm finnas med som nytt mönster.

År 2010 tog hon sin examen inom design på HDK (Högskolan för Design och Konst-hantverk) och började då direkt arbeta aktivt i företaget som formgivare och entreprenör.

Som formgivare är Kristin lyhörd för trender, kunder, marknad och behov. Hon arbetar passionerat och omsorgsfullt från hjärtat.

Tina Backman

Det hela började på Island, när jag bodde och arbetade på en gård som ligger ganska avlägset och långt bort från staden. Jag har aldrig känt mig så inspirerad och glad att vakna upp på morgonen som jag gjorde där. Omgiven av natur och en fantastisk och hisnande landskap,  har Island fortfarande en stor plats i mitt hjärta. Det var under min vistelse här jag bestämde jag ville följa min dröm och studera konst och formgivning i London. Efter fyra år tog jag en kandidatexamen och flyttade till Stockholm för att studera Grafisk design och illustration vid Konstfack University (Masterprogram).
Sedan dess har jag arbetat med en mängd olika klienter både i Sverige och utomlands, främst i Japan. Mina illustrationer och ytmönster för produkter och tyger är oftast utformade för heminredning , men jag gör också redaktionellt arbete. Jag är så stolt över att ha brickor, textilier, filtar och andra fina produkter  hos återförsäljare såsom Liberty,  John Lewis i London och NK i Stockholm och många andra vackra butiker runt om i världen. Jag har också haft nöjet att utforma textilier och filtar för IKEA och Klippan Yllefabrik, så roligt! Mina mönster  har också tryckts på halsdukar, handväskor, paraplyer, barn kläder. För detta är jag så tacksam och glad! Tina Backman har i samarbete med Citronelles lanserat den fina souvenir serien Sweden symbols en mugg och bricka och handduk med härliga symboler som representerar Sverige som midsommarstång,träskor,dalahäst mm en klassisk souvenir.